Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 118)

 • Gezocht: Nieuwe dorpsdichter Nunspeet Bekijk details

  1 mei 2024

  Bibliotheek Noordwest Veluwe en Stichting Muurgedichten Nunspeet zijn op zoek naar de opvolger voor de huidige Nunspeetse dorpsdichter Willemijn Hannessen. In de rol van dorpsdichter draag je bij aan de beleving van Nunspeet als culturele gemeente. Woon je in Nunspeet, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 1 augustus.

 • Gezocht: Levende boeken voor Living Library Bekijk details

  18 april 2024

  We zijn op zoek naar Levende boeken. Heb jij ook te maken met vooroordelen? Over hoe je eruitziet, wie je bent of wat je hebt meegemaakt? Vertel je eigen verhaal tijdens de Living Library en help zo mee om vooroordelen te verminderen.

 • Nu ook Taalcafé in Elspeet! Bekijk details

  27 maart 2024

  Vanaf dinsdag 16 april starten we nu ook een Taalcafé – Koffie en Taalgroep in Elspeet. Elke dinsdagochtend van 09.30 – 11.00 uur is iedereen welkom in Bibliotheek Elspeet om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen.

 • Eén inlogaccount voor alle bibliotheekdiensten Bekijk details

  6 maart 2024

  Registeren en inloggen bij de Bibliotheek wordt makkelijker. Je hebt nog maar één inlogaccount nodig voor alle bibliotheekdiensten. Dit maakt inloggen niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker.

 • Feestelijke opening Bibliotheek op school Al Islaah en peuterspeelzaal Mozaïek Bekijk details

  30 januari 2024

  Middenin de Nationale Voorleesdagen werd op vrijdag 26 januari de Bibliotheek op school en Boekstart in de kinderopvang locatie feestelijk geopend op de Al Islaah Harderwijk en peuterspeelzaal Mozaiek van Stichting Kinderzalen Harderwijk.

 • Wijzigingen bij het aanvragen van materialen van Muziekweb Bekijk details

  7 december 2023

  Muziekweb is vanaf 1 januari gefuseerd met het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Gezamenlijk dragen Muziekweb en Beeld & Geluid zorg voor één van de grootste muziekcollecties van Europa.

 • Het Taalhuis Noordwest Veluwe heeft de kwaliteit op orde! Bekijk details

  7 december 2023

  Het Taalhuis heeft in november een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen.

 • Opening breinpunt Nunspeet Bekijk details

  2 november 2023

  Op vrijdag 10 november zal wethouder Jennifer Elskamp het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ namens de gemeente Nunspeet in ontvangst nemen. Alzheimer Nederland reikt het certificaat uit om 13.30 uur in de bibliotheek Nunspeet. Aansluitend wordt het Breinpunt geopend.

 • Bibliotheek op school feestelijk geopend op de CBS Willem Alexander in Harderwijk Bekijk details

  29 september 2023

  Onder grote belangstelling is op vrijdag 29 september, op de drempel naar de Kinderboekenweek, de Bibliotheek op school feestelijk geopend op de Willem Alexander in Harderwijk.

 • Nhung Dam komt naar de Catharinakapel in Harderwijk Bekijk details

  15 september 2023

  Nhung Dam (Groningen, 1984) ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar ouders zijn begin jaren tachtig als Vietnamese bootvluchtelingen naar Nederland gekomen, zij waren een van de eersten met een loempiakraam in Nederland.

Paginanavigatie