Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 116)

 • Filmbieb stopt per 1 juli Bekijk details

  21 maart 2023

  Dienstverlening Filmbieb stopt per 1 juli 2023. Bij de fusie tussen Muziekweb en Beeld & Geluid van afgelopen jaar was het uitfaseren van Filmbieb één van de afspraken. Filmbieb was de afgelopen jaren onderdeel van Muziekweb.

 • Gemeenteraad Harderwijk unaniem eens: elke basisschool krijgt eigen bibliotheek Bekijk details

  1 maart 2023

  De gemeenteraad in Harderwijk is het unaniem eens: alle basisscholen in Harderwijk mogen meedoen aan het programma de Bibliotheek op school. De recent aangenomen motie betekent een structurele samenwerking tussen de gemeente, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en de scholen. Met de Bibliotheek op school krijgen kinderen toegang tot een collectie jeugdboeken op school en werken ze spelenderwijs aan hun taal en algemene ontwikkeling.

 • Oproep: wij zoeken Levende Boeken! Bekijk details

  19 januari 2023

  Heb jij ook te maken met vooroordelen over jou? Over hoe je eruit ziet of wie je bent? Vertel je eigen verhaal tijdens de Living Library en help zo mee om vooroordelen te verminderen. Op 11 maart 2023 vindt er in Nunspeet voor het eerst bij Bibliotheek Noordwest Veluwe een Living Library plaats. En we zoeken hiervoor Levende Boeken!

 • Vanaf 1 november: Taalcafé in Nunspeet Bekijk details

  19 oktober 2022

  In Nunspeet is het zo ver! Naast de taalcafés in Harderwijk, Ermelo en Putten starten we nu vanaf dinsdag 1 november ook een Taalcafé in Nunspeet.

 • De VoorleesExpress is (weer) van start gegaan! Bekijk details

  30 augustus 2022

  De VoorleesExpress (www.voorleesexpress.nl) is sinds deze zomervakantie ook van start gegaan in Ermelo en Nunspeet. In Harderwijk hebben we al veel gezinnen kunnen ondersteunen en daar gaan we natuurlijk ook mee door.

 • Veilig leren internetten? Zelf e-mailen? Zelf Inloggen met DigiD? Bekijk details

  24 augustus 2022

  Niet iedereen doet moeiteloos mee in onze digitale maatschappij. Daarom biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe verschillende gratis cursussen aan over de computer, internet en allerlei daarmee samenhangende zaken.

 • Word jij de nieuwe dorpsdichter van Ermelo? Bekijk details

  30 mei 2022

  Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar de opvolger voor de huidige dorpsdichter in de gemeente Ermelo. Woon je in Ermelo, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 15 juli.

 • Verbouwing bibliotheek Ermelo Bekijk details

  25 mei 2022

  Er wordt flink verbouwd bij bibliotheek Ermelo! Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de verbouwing. We hopen de bieb na de zomer officieel te openen!

 • Schrijver Onno Wesseling, tango en dans Bekijk details

  25 mei 2022

  Na een aantal keren uitstel, zijn we super trots dit opnieuw te kunnen aankondigen: gewoon omdat dit een zeer bijzondere en unieke bijeenkomst belooft te worden op zondag 12 juni 2022. Dan is schrijver Onno Wesseling te gast. Schrijver van o.a; De eeuw van Carlos Moreno Amador, Suiker, Licht.

 • Wethouder Hans de Haan opent Bibliotheek op school PCB de Margrietschool in Ermelo Bekijk details

  12 mei 2022

  Onder grote belangstelling werd op woensdag 12 mei de Bibliotheek op school geopend op de Margrietschool in Ermelo. Een jaar lang zijn de bibliotheek en de school bezig geweest met het samenstellen en aanschaffen van de boeken, de meubels en het inrichten van een spiksplinternieuwe bieb.

Paginanavigatie