Resultaat 41 - 50 (van 116)

• Timo Verbeek nieuwe stadsdichter van Harderwijk Bekijk details

31 januari 2022

De 22 - jarige Harderwijker Timo Verbeek is de nieuwe Stadsdichter van Harderwijk voor de komende drie jaar. Hij nam afgelopen vrijdag, tijdens de Poëzieweek, als zevende Stadsdichter de pen over van Henk Ruiter. Dat gebeurde in bijzijn van wethouder Gert Jan van Noort.

• Aanpassingen in onze collectie Bekijk details

20 januari 2022

De collectie van de openbare bibliotheek bestaat uit verschillende bronnen van kennis en cultuur die gezamenlijk bijdragen aan de functie van de bibliotheek. Wij bieden digitale bronnen aan in elke bibliotheekvestiging via onze computers.

• Lezing Wim Daniëls Bekijk details

18 januari 2022

Wim Daniëls, bekend van zijn boeken en optredens op radio en tv, komt donderdag 10 maart naar Theater Stroud. Taalmeester Daniëls vertelt over onze taal, zijn schrijverschap en boeken. Op luchtige wijze, vol humor en ook nog eens heel leerzaam. Dat wordt genieten in Putten!

• Publieksdebatten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 Bekijk details

17 januari 2022

Oproep aan alle inwoners van Harderwijk en Hierden: Stel, je hebt het voor één dag helemaal voor het zeggen in je eigen woonplaats. Wat zou je doen met Harderwijk? Welke zaken pak jij na de gemeenteraadsverkiezing in maart als eerste aan?

• Digivitaler cursus: oefenen met digitale zorg Bekijk details

17 januari 2022

Contact met de huisarts, apotheek of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Je kunt tegenwoordig makkelijk je eigen medische gegevens bekijken door in te loggen in een patiëntenportaal of je eigen medische dossier. Hartstikke handig, want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt.

• Wie wordt de nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk? Bekijk details

12 januari 2022

Stichting Stadsdichter Harderwijk gaat op zoek naar een nieuwe Juniorstadsdichter van Harderwijk.

• Bliksem! Bekijk details

21 december 2021

Bliksem! is een nieuw digitaal en interactief verhaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.

• (Inter)actie met leuke boeken in de Bibliotheek Bekijk details

15 december 2021

Lezen saai? Echt niet. Twaalf kinderen van verschillende basisscholen in Ermelo hebben dat de afgelopen weken ondervonden in de Bibliotheek. Samen met sportbedrijf Interactie hebben medewerkers van de Bibliotheek een afwisselend en uitdagend spelprogramma bedacht, bedoeld om kinderen te stimuleren vaker een boek te pakken.

• Laat je verrassen door je pen: Schrijfworkshops in de bibliotheek Bekijk details

8 december 2021

Schrijven naar aanleiding van een boek. Waar kan je dat beter doen dan in de bibliotheek? Aan de hand van een boek worden korte, creatieve schrijfopdrachten gegeven. De aangeboden schrijftechnieken nodigen je uit om het boek op een andere manier te beleven.

• Apollo literaire bijeenkomst Bekijk details

9 november 2021

Ongeveer vijf keer per jaar organiseert de Literaire Culturele Stichting Apollo op zondagmiddagen literaire bijeenkomsten, aangevuld met muziek of andere kunstuitingen met bekende en minder bekende schrijvers en dichters.

Paginanavigatie