Gezocht: Nieuwe dorpsdichter Nunspeet

Gepubliceerd op: 1 mei 2024 11:45

Willemijn Hannessen

Bibliotheek Noordwest Veluwe en Stichting Muurgedichten Nunspeet zijn op zoek naar de opvolger voor de huidige Nunspeetse dorpsdichter Willemijn Hannessen. In de rol van dorpsdichter draag je bij aan de beleving van Nunspeet als culturele gemeente. Woon je in Nunspeet, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 15 mei.

Als dorpsdichter schrijf je gedichten over actuele of historische gebeurtenissen, plekken en mensen binnen de gemeente. De dorpsdichter draagt bij aan de beleving van Nunspeet als culturele gemeente. Je hebt een belangrijke rol in de lokale beeldvorming over allerlei zaken die de gemeente en haar inwoners bezighouden. De dorpsgedichten brengen mensen nader tot elkaar en zorgen voor nieuwe dialoog.

Als dorpsdichter word je voor twee jaar benoemd met de mogelijkheid deze termijn nog een jaar te verlengen. De dorpsdichter ontvangt een kleine onkostenvergoeding. De geschreven gedichten krijgen een plaats op de website van de dorpsdichter www.dorpsdichternunspeet.nl. Hier zijn
bijvoorbeeld de serie gedichten te lezen die Willemijn maakt over de werkzaamheden rondom het station.  

Aanmelden

Treed jij in de voetsporen van de huidige dorpsdichter Willemijn Hannessen? Belangstellenden kunnen zich tot en met 15 mei 2024 aanmelden via linda.mulder@bibliotheeknwveluwe.nl door een korte motivatiebrief en twee eigen gedichten in te sturen. De gedichten mogen uit maximaal 25 regels bestaan. Eén gedicht moet gaan over een onderwerp naar eigen keuze, zo lang het maar betrekking heeft op de gemeente Nunspeet. Het tweede gedicht moet gaan over het dorpsdichterschap. De inzendingen worden ter beoordeling geanonimiseerd aangeboden aan een onafhankelijke, deskundige jury.

Voor nadere informatie over het dorpsdichterschap, de procedure en/of aanmeldingen kan je contact opnemen met Linda Mulder via bovenvermeld e-mailadres.