Opening breinpunt Nunspeet

Gepubliceerd op: 2 november 2023 08:59

Op vrijdag 10 november zal wethouder Jennifer Elskamp het certificaat ‘dementievriendelijke gemeente’ namens de gemeente Nunspeet in ontvangst nemen. Alzheimer Nederland reikt het certificaat uit om 13.30 uur in de bibliotheek Nunspeet. Aansluitend wordt het Breinpunt geopend.

Het Breinpunt is een plek waar men (kinder)boeken en informatie kan vinden over het onderwerp dementie en andere hersenaandoeningen. Het Breinpunt draagt bij aan meer kennis over het omgaan met mensen met dementie en het veilig en langer thuis blijven wonen. In de bibliotheek van Nunspeet (en op een later moment Elspeet) is een Breinpunt ingericht.

Inwoners, verenigingen of clubs die liever persoonlijk contact willen over dementie kunnen gratis terecht bij een van de dementiecoaches. Deze zijn beschikbaar bij WOC De Binnenhof, WOC De Veluwse Heuvel, Het Venster, Stichting Welzijn Nunspeet en De Oranjehof.

Samenwerking
Het Breinpunt Nunspeet is het resultaat van een samenwerking tussen Brein- en Alzheimertrefpunt, plaatselijke welzijnsorganisaties en Bibliotheek Noordwest Veluwe en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Nunspeet.