Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 116)

 • Drie keer bijbaan in bieb Bekijk details

  11 december 2020

  Onlangs heeft de Ermelose vestiging van de Bibliotheek Noordwest Veluwe in het gemeentehuis een definitieve plaats gekregen. Om het ‘verkeer’ van de ruim 200.000 uitleningen per jaar in goede banen te leiden, worden de medewerkers in de prachtige, nieuw ingerichte ruimte bijgestaan door zeven enthousiaste opruimhulpen.

 • StartCollege Entree start samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe Bekijk details

  30 november 2020

  Samen ervoor zorgen dat de taalvaardigheid van NT2-studenten wordt vergroot, zodat zij zich nóg beter kunnen redden en succesvoller worden in de maatschappij. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen StartCollege Entree, onderdeel van Landstede Groep, en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Bibliotheek Noordwest Veluwe deelt gratis boek uit. Bekijk details

  30 oktober 2020

  Of je nu lid bent of gewoon bezoeker, in de maand november geeft Bibliotheek Noordwest Veluwe aan haar gasten het prachtige boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van schrijfster Judith Koelemeijer cadeau.

 • Opmaat naar 24-uursbibliotheek in Putten Bekijk details

  28 oktober 2020

  De Bibliotheek in Putten is vanaf 28 oktober toegankelijk voor bezoekers op een aantal uren dat er geen personeel rondloopt. Dinsdag 27 oktober 2020 heeft de officiële opening ervan plaatsgevonden. Het concept is afkomstig uit Scandinavië. “Dit is het begin”, aldus Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Als deze gedeeltelijke onbemande openstelling in de praktijk een succes blijkt kunnen we op termijn naar een situatie waarin de bibliotheek altijd, dus ook midden...

 • Jelmer Soes op bezoek bij CCNV Bekijk details

  28 oktober 2020

  Dinsdagmorgen 27 oktober stroomde de klas in het Christelijk College Nassau Veluwe vol met leerlingen die voor kinderboekenschrijver Jelmer Soes kwamen. In ruim 1,5 uur name hij iedereen mee in zijn boek rondom gameverslaving en werd hij geïnterviewd door drie groepjes die het boek gelezen hadden en er vragen over voorbereid hadden.

 • Kinderboekenweek breekt alle records! Bekijk details

  20 oktober 2020

  Tijdens de Kinderboekenweek werd er een record gebroken. Ondanks corona brachten bijna 5000 kinderen een bezoek aan de Bibliotheek of kregen een leesmediaconsulent in de klas. Nog niet eerder had Bibliotheek Noordwest Veluwe zoveel kinderen die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van de Bibliotheek.

 • De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder Bekijk details

  19 oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in Bibliotheek Noordwest Veluwe.

 • Leander Bokhorst wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2020 Bekijk details

  14 oktober 2020

  Op woensdag 7 oktober werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de derde keer de finale gehouden van het Junior Dictee.

 • Feestelijke start van de Bibliotheek op school bij de Beatrixschool in Ermelo Bekijk details

  8 oktober 2020

  Gisteren waren er nieuwe boeken en taart bij de Beatrixschool in Ermelo. Midden in de Kinderboekenweek werd de ‘Bibliotheek op School’ feestelijk geopend met in elke klas een workshop en de Vliegensvlugge verteller.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 27 staat online Bekijk details

  7 oktober 2020

  Mama Saskia: ‘Ava leest heel geconcentreerd haar knisperboekje. Pas 5 maanden oud en nu al dol op lezen!’

Paginanavigatie