nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 94)

 • Gezocht: Nieuwe dorpsdichter Nunspeet Bekijk details

  1 mei 2024

  Bibliotheek Noordwest Veluwe en Stichting Muurgedichten Nunspeet zijn op zoek naar de opvolger voor de huidige Nunspeetse dorpsdichter Willemijn Hannessen. In de rol van dorpsdichter draag je bij aan de beleving van Nunspeet als culturele gemeente. Woon je in Nunspeet, houd je van schrijven en dichten, en wil je je inzetten voor je gemeente? Meld je dan aan voor 1 augustus.

 • Gezocht: Levende boeken voor Living Library Bekijk details

  18 april 2024

  We zijn op zoek naar Levende boeken. Heb jij ook te maken met vooroordelen? Over hoe je eruitziet, wie je bent of wat je hebt meegemaakt? Vertel je eigen verhaal tijdens de Living Library en help zo mee om vooroordelen te verminderen.

 • Nu ook Taalcafé in Elspeet! Bekijk details

  27 maart 2024

  Vanaf dinsdag 16 april starten we nu ook een Taalcafé – Koffie en Taalgroep in Elspeet. Elke dinsdagochtend van 09.30 – 11.00 uur is iedereen welkom in Bibliotheek Elspeet om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen.

 • Eén inlogaccount voor alle bibliotheekdiensten Bekijk details

  6 maart 2024

  Registeren en inloggen bij de Bibliotheek wordt makkelijker. Je hebt nog maar één inlogaccount nodig voor alle bibliotheekdiensten. Dit maakt inloggen niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker.

 • Feestelijke opening Bibliotheek op school Al Islaah en peuterspeelzaal Mozaïek Bekijk details

  30 januari 2024

  Middenin de Nationale Voorleesdagen werd op vrijdag 26 januari de Bibliotheek op school en Boekstart in de kinderopvang locatie feestelijk geopend op de Al Islaah Harderwijk en peuterspeelzaal Mozaiek van Stichting Kinderzalen Harderwijk.

 • Audiovisuele middelen steeds minder populair Bekijk details

  23 augustus 2023

  De afgelopen tijd hebben wij een afname in het aantal dvd-uitleningen gemerkt. In de afname van dvd-uitleningen is de opkomst van streaming- en video on demand-diensten van tv- en internetproviders en bedrijven als Spotify, Storytel, Netflix, HBO, Disney+ en Videoland duidelijk zichtbaar.

 • Investeren in taal loont! Bekijk details

  23 augustus 2023

  In 2022 is onder een aantal deelnemers aan educatieve trajecten in de regio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe een vragenlijst afgenomen. Er zijn twee meetmomenten geweest, bij de start van de cursus en aan het einde van de cursus.

 • Spot On Elspeet Bekijk details

  21 juni 2023

  Donderdag 22 t/m zaterdag 24 juni is er bij het Kulturhus (Elspeet) een festival voor sport en cultuur: Spot On Elspeet. De bieb is er ook met allerlei activiteiten. Bekijk hier het programma. Kom je ook gezellig kijken?

 • Zomerleeschallenge voor alle basisschoolkinderen Bekijk details

  20 juni 2023

  Heb je ook zin in een uitdaging deze zomer? Doe mee met de zomerleeschallenge en verdien een heerlijk ijsje! De zomerleeschallenge wordt eind juni uitgedeeld bij iedere basisschool in de regio. De oranje opdrachten laat je zien in de bieb tijdens onze fullservice openingstijden. Daar krijg je dan een sticker voor. De andere opdrachten mag je met iemand anders samen doen!

 • Ook Financieel Trefpunt in Bibliotheek Elspeet voor hulp bij geldzaken Bekijk details

  5 juni 2023

  Op maandag 5 juni is het Financieel Trefpunt Elspeet geopend. Wethouder Jennifer Elskamp verrichte de opening in het Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet.

Paginanavigatie