nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 92)

 • (Inter)actie met leuke boeken in de Bibliotheek Bekijk details

  15 december 2021

  Lezen saai? Echt niet. Twaalf kinderen van verschillende basisscholen in Ermelo hebben dat de afgelopen weken ondervonden in de Bibliotheek. Samen met sportbedrijf Interactie hebben medewerkers van de Bibliotheek een afwisselend en uitdagend spelprogramma bedacht, bedoeld om kinderen te stimuleren vaker een boek te pakken.

 • Laat je verrassen door je pen: Schrijfworkshops in de bibliotheek Bekijk details

  8 december 2021

  Schrijven naar aanleiding van een boek. Waar kan je dat beter doen dan in de bibliotheek? Aan de hand van een boek worden korte, creatieve schrijfopdrachten gegeven. De aangeboden schrijftechnieken nodigen je uit om het boek op een andere manier te beleven.

 • Apollo literaire bijeenkomst Bekijk details

  9 november 2021

  Ongeveer vijf keer per jaar organiseert de Literaire Culturele Stichting Apollo op zondagmiddagen literaire bijeenkomsten, aangevuld met muziek of andere kunstuitingen met bekende en minder bekende schrijvers en dichters.

 • Inschrijving nieuwe stadsdichter Harderwijk verlengd Bekijk details

  8 november 2021

  Stichting Stadsdichter Harderwijk verlengt de inschrijving voor nieuwe stadsdichters tot 19 november 2021. Er zijn al een aantal aanmeldingen binnen maar nog niet is iedereen bereikt.

 • Harderwijk op zoek naar opvolger stadsdichter Henk Ruiter Bekijk details

  12 oktober 2021

  Stichting Stadsdichter Harderwijk gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter.

 • BoekStart voor jou! - Nummer 30 staat online Bekijk details

  5 augustus 2021

  Een splinternieuwe versie van het e-magazine BoekStart Voor Jou (30, zomer 2021) staat weer voor je klaar.

 • Bibliotheek Putten nu 7 dagen per week open Bekijk details

  27 juli 2021

  Met de nieuwe Open+ technologie had de Bibliotheek Putten vorig jaar al een grote primeur te pakken. Als eerste bieb in Nederland werd hier het Open+ abonnement geïntroduceerd, waarmee klanten ook buiten openingstijden de bieb kunnen bezoeken. Vanwege de positieve reacties uit de buurt en met het oog op de coronamaatregelen, hebben we in samenspraak met de gemeente besloten Open+ te verruimen naar 7 dagen in de week.

 • Taalcafe Harderwijk weer open! Bekijk details

  15 juni 2021

  Taalcafé Harderwijk opent na een lange tijd eindelijk weer zijn deuren. Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal kan weer een kop koffie of thee komen drinken in de Kiekmure op woensdagochtend van 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur.

 • Landelijke BoekStartdag Bekijk details

  15 juni 2021

  Op zaterdag 19 juni vindt de eerste landelijke BoekStartdag plaats. Tijdens BoekStartdag besteden we extra aandacht aan lezen met hele jonge kinderen en willen we ouders met jonge kinderen het plezier van voorlezen meegeven.

 • Spacebuzz Bekijk details

  2 juni 2021

  Honderdvijftig basisschoolleerlingen van vijf Puttense scholen maken op vrijdag 11 juni een ruimtereis. In een nagebouwde raket, de SpaceBuzz, ervaren ze dankzij de nieuwste Virtual Reality (VR) technologieën hoe de aardbol er van een afstand uitziet.

Paginanavigatie