Het jeugdabonnement van de bieb is gratis voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Haal het gratis Boekstartkoffertje

Ouders die hun baby’s al voorlezen voordat ze acht maanden oud zijn, geven hun kinderen een voorsprong in taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat. In de eerste drie maanden na de geboorte van kind krijg je van de gemeente een waardebon voor het Boekstartkoffertje. Lever deze bon in bij de Bibliotheek en maak je kind gratis lid.

Lees meer

0 t/m 12 jaar

Maximaal tegelijk lenen: 10 jeugdboeken + 10 e-books en 10 luisterboeken. Elke week 1 digitaal tijdschrift bij de Online Bibliotheek. 

Leentermijn: 4 weken (3 weken bij de Online Bibliotheek).

Verlengen en reserveren: Gratis voor jeugdboeken en tijdschriften uit de collectie van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Voor aanvragen en lenen uit de collectie van andere bibliotheken € 5,75 per titel.

Extra’s:

  • Thuis onbeperkt toegang tot de voorleesvideo’s, digitale prentenboeken en taalspellen van De Voorleeshoek en Bereslim voor kinderen t/m 10 jaar.
  • Thuis onbeperkt toegang tot handige websites voor scholieren in het basisonderwijs voor hulp bij werkstukken en spreekbeurten.
  • Inspiratie en leestips voor kinderen op de website en via de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Word vandaag nog gratis lid

13 t/m 17 jaar

Maximaal tegelijk lenen: 10 (jeugd)boeken + 10 e-books en 10 luisterboeken. Elke week 1 digitaal tijdschrift bij de Online Bibliotheek.

Leentermijn: 4 weken (3 weken bij de Online Bibliotheek).

Verlengen en reserveren: Gratis voor (jeugd)boeken en tijdschriften uit de collectie van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Voor aanvragen en lenen uit de collectie van andere bibliotheken € 5,75 per titel.

Extra's: 

  • Thuis onbeperkt toegang tot handige websites voor scholieren in het voortgezet onderwijs voor hulp bij werkstukken en Lezen voor de lijst.
  • Thuis onbeperkt toegang tot www.theorie.nl voor het oefenen en leren voor je rijbewijs.
  • 1 uur per dag gratis gebruik van computers in de Bibliotheek.
  • Thuis onbeperkt toegang tot handige websites voor je studie.
  • Thuis onbeperkt toegang tot tientallen online cursussen via de website van de Bibliotheek.

Word vandaag nog gratis lid

Extra voordelen van de Online Bibliotheek

Toegang tot meer dan 40.000 e-books, luisterboeken en digitale tijdschriften. Je vindt er alle jeugdtitels non-fictie & fictie (t/m D-boeken) en alle Lezen voor de lijst-titels. Maar ook alle oorspronkelijk Nederlandstalige romans (met code NUR 301) van de leeslijst!

Meer over de Online Bibliotheek