Groepsabonnement

terug naar abonnementen

Met een groepsabonnement kunnen scholen en kinderopvangorganisaties 50 boeken tegelijk lenen bij de Bibliotheek. Zo stimuleer en motiveer je leerlingen om gevarieerd te lezen. 

Basisgroepsabonnement

Dit groepsabonnement geeft leerkrachten de vrijheid om zelf geschikte boeken te kiezen voor hun leerlingen. 

Maximaal tegelijk lenen: 50 boeken

Leentermijn: 8 weken

Verlengen en reserveren: gratis voor boeken uit de eigen collectie van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Verlengen kan alleen als het boek nog niet door een andere een lener. Voor aanvragen en lenen uit de collectie van andere bibliotheken € 5,75 per titel.

Thema's en wensen:  Bij het uitzoeken van de boeken kun je gerust advies vragen in de Bibliotheek. Ervaar je een drempel of kost het teveel tijd om de boeken te kiezen, op te halen en weer in te leveren? Dan past een topgroepsabonnement wellicht beter. 

Lid worden voor € 79,50 per jaar? Neem contact met ons op voor het afsluiten van dit abonnement.

Tip tijdens het uitzoeken: Voor kinderen met leesmoeilijkheden zijn er speciale leesboeken met een aangepast lettertype of kortere zinnen. Deze kun je herkennen aan een MLP-sticker op de rug van het boek.

Topgroepsabonnement

Met dit groepsabonnement staat het gemak voorop. Leerkrachten krijgen elke 8 weken 50 nieuwe boeken geleverd, afgestemd op het niveau van de kinderen. Met de wensen van de school of organisatie kenbaar, zoekt de Bibliotheek de leukste en meest geschikte boeken uit. 

Maximaal tegelijk lenen: 50 boeken 

Leentermijn:  8 weken

Extra's:

  • De Bibliotheek zoekt de boeken voor je uit.
  • De boeken worden op vaste dagen geleverd en opgehaald.
  • Er zijn 7 wisselmomenten per schooljaar, waarbij er 50 nieuwe boeken worden geleverd.

Thema's en wensen: van deze 50 boeken kunnen er 10 themaboeken bij geleverd. De thema’s kunnen tijdig aangevraagd worden bij de contactpersoon. Specifieke boeken kunnen we bij dit abonnement niet leveren. Heb je regelmatig specifieke boeken nodig? Of wil je meer dan 10 themaboeken per periode? Dan past een basisgroepsabonnement wellicht beter.

Lid worden voor € 172,25 per jaar? Neem contact met ons op voor het afsluiten van dit abonnement.

Op dit moment kan de Bibliotheek Noordwest Veluwe geen nieuwe  topgroepsabonnement afsluiten. Wel kunnen basisscholen en kinderopvangorganisaties zich opgeven voor de wachtlijst. Stuur hiervoor een mail naar educatie@bnwv.nl. Geef aan om welke en hoeveel groepen het gaat.

de Bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school (dBos) willen we kinderen en jongeren stimuleren meer te lezen, thuis én op school. Het verhoogt het leesplezier en vergroot hun mediawijsheid. Want hoe ga je verstandig om met internet, sociale media en games? De Bibliotheek speelt hierin een belangrijke rol.

Lees meer