digitale vaardigheden

Bij de Bibliotheek helpen we mensen graag verder op het gebied van het gebruik van computers, laptops en tablets. Zo kan je de cursus Klik & Tik volgen, waar in kleine groepjes wordt stilgestaan bij vragen als 'hoe kom ik op internet?', 'hoe verstuur ik een e-mail?' en de cursus Digisterker, over hoe je een DigiD aanmaakt en daar veilig mee om kunt gaan. Er wordt ook aandacht besteed aan websites van de gemeente, belastingdienst, mijnoverheid en het UWV.

Klik & Tik

Klik&Tik

Je bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet.

De cursus helpt je om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. We laten filmpjes zien hoe het werkt en daarna kun je oefenen met een docent.

Meer informatie

Digisterker

Digisterker

De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht hetzelfde van ons. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing.

Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt daarom een speciale internetcursus aan.

Meer informatie

DigiVitaler

Digivitaler

Contact met de huisarts, apotheek of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Tijdens de DigiVitaler cursus oefenen we in kleine groepjes met het regelen van je gezondheidszaken op het internet. De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor een-op-een begeleiding.

Meer informatie

Informatiepunt Digitale Overheid

IDO

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek.

Lees verder

Computervrijwilliger worden?

Computervrijwilliger

Johan is vrijwilliger bij de bieb. Iedere week helpt hij mensen hun digitale vaardigheden te verbeteren bij de Klik & Tik cursus. Niet geheel onbelangrijk in een tijd waarin we bijna alles online regelen. Maar waarom begon Johan met zijn vrijwilligerswerk en wat houdt de cursus in?

Lees verder