De overheid doet steeds meer via het internet en verwacht hetzelfde van ons. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte doen, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe biedt daarom een speciale internetcursus aan.

‘Digisterker - werken met de elektronische overheid’

In vier bijeenkomsten maak je kennis met “de digitale overheid”. In de eerste bijeenkomst leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Je leert nuttige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij je eigen gemeente.

Wat leer je?

  1. Een DigiD aanvragen en gebruiken: Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken.
  2. Zoeken en vinden van informatie: Je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties.
  3. Inloggen op websites: Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl)
  4. Online regelen: Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsinstanties.
  5. De website van jouw gemeente: Je leert de website van jouw gemeente te gebruiken. Bijvoorbeeld een afspraak maken met de gemeente, iets aanvragen (paspoort, een uittreksel uit de Basisregistratie Personen, een verhuizing doorgeven)

Voorkennis?

Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, je hebt een e-mailadres en (thuis) internet.

Heb je nog geen voorkennis?

Nog geen e-mailadres of internet thuis en wil je hier meer over te weten komen? Heb je nog moeite met internet of het gebruik van de computer? Volg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik bij onze Bibliotheek.

Wil je meer weten over Klik&Tik? Klik dan hier of bel naar 085 -273 3575  

Aanmelden

Wil je meedoen met Digisterker? Aanmelden kan in een van onze bibliotheekvestigingen, per telefoon: 085 - 273 3575 of meld je aan via de onderstaande knop.