Kinderboekenweek 2024

Kinderboekenweek 2024

Thema 'Lekker Eigenwijs'

Bekijk hier de agenda

Duik dit jaar in boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen.

Van Mees Kees tot Matilda en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je bedtijd niet bestaat en waar je de hele dag snoep kunt eten. Vier het dwars zijn!


We hebben een bomvolle agenda met toffe activiteiten!

Met als klap op de vuurpijl de komst van Pieter Koolwijk in onze bibiliotheek van Harderwijk. Hij is de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk en bekend van de boeken Vlo en Stiekel, Bens Boot en Gozert.. Eerder ontving hij een Gouden Griffel voor zijn boek Gozert uit 2020.


Wat kun je verwachten? 

  • Diverse voorstellingen en versierfeesten, bekijk hier de agenda.
  • Een toffe ontwerpwedstrijd 'De Winnende Slinger', waarmee je met jouw school een bijzondere prijs kunt winnen! Binnenkort maken we meer bekend over deze wedstrijd. Houdt onze de website in de gaten.  


Kortom, het programma van dit jaar is er eentje voor in de boeken ;) 

Download het activiteiten overzicht en stuur het door!

Dit jaar willen we nóg meer kinderen inspireren om te lezen! Om iedereen op de hoogte te brengen van alle leuke evenementen en activiteiten, hebben we een prachtig vormgegeven activiteitenoverzicht voor je klaarliggen. Stuur het overzicht door naar zoveel mensen die je kent. Samen kunnen we zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. Je downloadt het overzicht door te klikken op de afbeelding en ontdek wat er allemaal te beleven is!

Of bekijk de agenda

Bezoek van Pieter Koolwijk!

Op woensdag 2 oktober vindt de feestelijke opening van de Kinderboekenweek plaats in Harderwijk en dit jaar hebben we een zeer bijzondere gast: Pieter Koolwijk, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2024. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de MESS, een van de tofste locaties van Harderwijk (Oranjelaan 11a), van 15:00 tot 16:00 uur.

Bestel hier jouw tickets!

LOET is lekker eigenwijs!

Loet vindt het leuk om alles samen te doen met haar lieve hond Mango. Maar haar juf ziet dat niet zitten: ‘School is niet voor honden, hier moet je rekenen en lezen.’ ‘Maar dat kan Mango ook!’, roept Loet resoluut. ‘Niet zo eigenwijs Loet’, zegt juf, ‘dieren kunnen dat niet'. Maar dan bedenkt Loet een plan.

 

Samen met alle kinderen probeert ze slimme en grappige manieren uit om toch alles samen te doen met haar hond Mango.

Zou dat wel goed gaan?

Bestel hier jouw tickets!

Versier de Bieb!

2 oktober starten we de Kinderboekenweek als vanouds met een feest in de vestigingen, maar dit jaar geven we er een eigen(wijze) draai aan! Het leesfeest is dit jaar een “versier de bieb” feest. Kinderen komen knutselen en versieren met hun creaties de bibliotheek voor de Kinderboekenweek.

Lees hier meer informatie!

Vorstelijk Feestje

Koning Karel is 364 dagen per jaar een vrolijke, vriendelijke man. Op de 365ste dag is hij super sjacharijnig omdat hij dan JARIG is. Snappen jullie daar he-le-maal NIETS van ???? Kom dan kijken naar deze grappige, ontroerende voorstelling voor iedereen van 3 tot 88 jaar.

 

p.s. en vergeet niet om je vader, moeder, opa of oma ook mee te nemen! TOK ZIENS!!!

Bestel hier jouw tickets!

Boekjes en Babbels

Wat is eigenwijs en hoe klinkt dat met muziekinstrumenten? 

Het beloofd weer een dolle boel te worden in de bibliotheek deze morgen. We lezen voor uit verschillende boekjes en gaan fijn bewegen op muziek. Er is koffie en thee en we maken er een gezellige ochtend van. Neem vooral je biebpas mee om een boek voor jezelf en je kleintje na het voorlezen mee te nemen.

Bekijk hier de data!

Leescollege

Netwerkbijeenkomst voor professionals uit het onderwijs!

Het Leescollege van Bibliotheek Noordwest Veluwe is dé netwerkbijeenkomst voor alle leerkrachten en IB'ers uit het (primair) onderwijs. Een avondvullend programma voor alle professionals uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Elspeet. Met als doel de leesbevordering binnen het primair onderwijs te stimuleren door uitwisseling van ervaringen, presentatie van nieuwe boeken, inhoudelijke impulsen en samenwerking.

Meer informatie

Eigenwijs gedicht van onze junior stadsdichter.

Zoë Spanos heeft speciaal voor de kinderboekenweek een gedicht geschreven in het thema 'Lekker Eigenwijs'.

Ontwerpwedstrijd 'De Winnende Slinger'.

Is jouw klas het meest eigenwijs?

Doe mee met de ontwerpwedstrijd 'De Winnende Slinger' en ontwerp samen met jouw klas een eigenwijze slinger. Schrijf, knip, plak, versier, dicht, teken, alles mag zo lang je jouw creativiteit de vrije loop laat.