Nieuwe dorpsdichter van Putten bekendgemaakt

Gepubliceerd op: 2 september 2023 17:05

Op zaterdagmiddag 2 september is de nieuwe dorpsdichter van Putten bekendgemaakt en geïnstalleerd in de Bibliotheek Putten. Henk Vaessen is de opvolger van Pieter van Heiningen, die deze erefunctie drie heeft vervuld.

In de afgelopen maanden zocht de Bibliotheek naar een opvolger, die met eigen gedichten over Puttense zaken mensen met elkaar in gesprek brengt. Een onafhankelijke jury heeft unaniem één kandidaat naar voren geschoven: Henk Vaessen. De jury heeft vooral waardering geuit over de natuurlijke dichtvorm, de toegankelijke schrijfstijl en de humor die in zijn gedichten naar voren komt. 

Van Heiningen werd in juni 2020 gekozen als allereerste dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing en heeft in de afgelopen drie jaar veel gedichten geschreven.

Tijdens een bijeenkomst in de Bibliotheek op 2 september j.l. vond de wisseling van de wacht plaats. Pieter nam afscheid met een slotgedicht en Henk introduceerde zich bij het publiek met een aantal van zijn gedichten. Meer informatie over de dorpsdichter van Putten en alle gedichten vind je op www.dorpsdichterputten.nl.