educatie

Voorschools Onderwijs

Primair Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

Nationale Voorleeswedstrijd

Tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd strijden schoolkampioenen uit groep 7 en 8 om de titel van Nationale Voorleeskampioen. De Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert de lokale wedstrijden om de titel 'Voorleeskampioen van Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten'. De winnaars gaan verder naar de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden.

Bekijk hier de voorleeskampioenen!

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Lees meer

de Bibliotheek op school (dBos)

Met de Bibliotheek op school willen we kinderen en jongeren stimuleren meer te lezen, thuis én op school. Het verhoogt het leesplezier en vergroot hun mediawijsheid. Want hoe ga je verstandig om met internet, sociale media en games? Met dBos werken ze spelenderwijs aan hun taal en algemene ontwikkeling.

Lees meer

VoorleesExpress Harderwijk, Ermelo en Nunspeet: Geen kind zonder voorlezen

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. We lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier. Dat doen we door het gezin (thuis) te ontmoeten maar ook door digitale contactmomenten.

Lees meer

Digitale geletterdheid

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld waarin internet altijd heeft bestaan. Ze scrollen, liken, posten en chatten er op los. Maar dat maakt ze niet automatisch digitaal geletterd. In de 21e eeuw zijn andere vaardigheden nodig. Zoals het kritisch omgaan met informatie, verstandig mediagedrag en basiskennis van ICT.

Lees meer

Algemene voorwaarden webshop