stads/dorps gedichten

Stadsdichter Harderwijk

De 22-jarige Harderwijker Timo Verbeek is sinds januari 2021 de Stadsdichter van Harderwijk. Volgens voorzitter Hijnberg is de Stadsdichter de vertolker van alle gebeurtenissen en bijzondere bijeenkomsten en herdenkingen in Harderwijk en Hierden. Hij mag naar eigen stijl invulling geven aan zijn opdracht. 

Lees meer!

Dorpsdichter Ermelo

Op zaterdag 1 oktober 2022 is Erik Slagt als nieuwe dorpsdichter van Ermelo geïnstalleerd tijdens de heropening van de Bibliotheek Ermelo. Erik neemt het stokje over van Sarah Scholts en mag deze titel voor de komende twee jaar dragen. Als dorpsdichter krijgt hij de gelegenheid om zijn gedichten te delen met de inwoners van Ermelo.

Lees meer!

Dorpsdichter Putten

Op zaterdagmiddag 2 september 2023 is de nieuwe dorpsdichter van Putten bekendgemaakt en geïnstalleerd in de Bibliotheek Putten. Henk Vaessen is de opvolger van Pieter van Heiningen, die deze erefunctie drie heeft vervuld.

Lees meer!

Dorpsdichter Nunspeet

Willemijn Hannessen is met 22 jaar de jongste dorpsdichter in de regio. Ze is docent Nederlands en geboren en getogen Nunspeter. In haar vrije tijd is ze graag bezig met muziek, taal en dans. 

Lees meer!