sprinters

Ook voor de allernieuwste boeken kun je in de Bibliotheek terecht! Met de Sprinterservice leen je in de Bibliotheek de meest recent verschenen titels van populaire Nederlandse en buitenlandse schrijvers.

Deze boeken worden niet in de kast tussen de rest van de collectie gezet, maar liggen op de Sprinter-tafel. Van elke Sprinter zijn er meerdere exemplaren beschikbaar. Zo is er voor ieder wat wils!

Wekelijks wordt een keuze gemaakt welke titels ook beschikbaar komen als Sprinter. Dit zijn vooral romans van populaire auteurs waar veel vraag naar zal komen.

Omdat we de Sprinters weer snel beschikbaar willen hebben voor andere klanten kunnen ze niet verlengd worden en zijn ze niet te reserveren. Voor de Sprinters schaffen we extra exemplaren aan. Boeken uit de Sprinterservice schaffen we óók aan voor de reguliere collectie. Je kunt dus kiezen: snel een recent of top 10 boek lenen tegen betaling of geduld hebben en wachten tot een boek gratis beschikbaar komt. Deze boeken in de reguliere collectie kunnen wel gereserveerd worden en geleend met een normale uitleentermijn van vier weken.

Spelregels voor de Sprinters:

  • uitleentermijn van 2 weken
  • leengeld € 1,-
  • niet reserveren
  • niet verlengen