Makkelijk Lezen Plein

Maak het jezelf gemakkelijk: met Makkelijk Lezen Boeken

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk!

In de bibliotheek krijgt je kind speciale aandacht. De MLB-collectie staat tussen alle andere boeken op alfabetische volgorde tussen de andere boeken. Zo kunnen ook de lezers die het wat moeilijker vinden gewoon snuffelen in de hele bibliotheek en hoeven ze niet meer in een speciale kast te kijken. We hopen dat dit drempelverlagend werkt. Het is soms best een grote stap om naar een speciaal hoekje te moeten, nu kan iedere lezer in elke kast wat vinden, want de bieb en al zijn boeken zijn voor iedereen!

De MLB-collectie

De collectie bestaat uit boeken, tijdschriften, strips en dvd’s. Deze zijn bedoeld om het leesplezier te bevorderen. 

Voor wie zijn de MLB?

De collectie is speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar die moeite hebben met lezen, door verschillende oorzaken.
 

MLP-sticker

De materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd en zijn te herkennen aan de MLP-sticker.

Nieuw!

Meer nieuwe boeken

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.  

 

Naar Yoleo

Superboek

Heb je een leesbeperking? En ben je onder de 18 jaar? Schrijf je dan gratis in bij Passend Lezen en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Naar Superboek

Boekentips van de redactie

Vragen over het MLP?

Stel ze in de bibliotheek aan onze medewerkers. Zij kunnen je adviseren over de juiste titels en hulpmiddelen voor je kind. Je kunt ook contact met ons opnemen via info@bibliotheeknoordwestveluwe.nl.