VoorleesExpress

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

De VoorleesExpress: geen kind zonder voorlezen!

De VoorleesExpress - in het kort

Wat doet Bibliotheek Noordwest Veluwe

Bibliotheken vormen de verbinding tussen onderwijs, welzijn en thuis. De VoorleesExpress sluit aan op andere landelijke leesbevorderingsprogramma's als Boekstart en Bibliotheek op School. Het project helpt de Bibliotheek om haar maatschappelijke positie vorm te geven, meer met vrijwilligers te werken en laag taalvaardige gezinnen met jonge kinderen te bereiken.

Vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress?

Een vrijwillige voorlezer komt 20 weken lang elke week op een vaste middag of avond een uurtje voorlezen. Als voorlezer laat je de kinderen én de ouders kennismaken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Samen met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator.

VoorleesExpress Bibliotheek Noordwest Veluwe is op zoek naar voorlezers in Nunspeet, Harderwijk en Ermelo! Lijkt het je leuk om als voorlezer aan de slag te gaan?

Lees meer

Meer weten over de VoorleesExpress?

Heb je een vraag over de VoorleesExpress Harderwijk, Nunspeet of Ermelo? Neem dan gerust op: 06 20922255

Je kunt ook een mail sturen naar: voorleesexpress@bnwv.nl of kijk op www.voorleesexpress.nl.

Meer informatie voor doorverwijzers